SKANDAL FOTOĞRAFLAR! SAKIN KAÇIRMAYIN!

Demirbaş: Fotokopi Makinası Lazer Yazıcı Brother MFC 1911w alınması hakkında

D10 Blok tarihinde ilk kez aidat tabloları 3 girişli ortak apartman tablosuna dönüştürüldü. İlk defa herkes bütün blok genelini görebilir oldu. Aidat tabloları daha detaylı hazırlanmaya başlandı. İşçi özlük dosyaları tutulmaya başlandı. Bütün mali kayıtlar blok bünyesinde tutulmaya başlandı. Çok sayıda belediye-kaymakamlık-adliye-dilekçe-başvuru vb. sebeplerle ciddi baskı ve fotokopi ihtiyacı doğdu.

Bu ihtiyaçların kırtasiyelerden karşılanmasının maliyeti çok yüksekti. Bu sebeple D10 Blok için çok fonksiyonlu lazer yazıcı fotokopi makinası alınması gerekiyordu. Böylece baskı maliyetleri düşecekti. D10 Blok için böyle bir cihaz satın alınmasına karar verildi.

Bu konuda detaylı araştırma yaptım. Yedek parça maliyeti ve sarf malzemesi maliyeti düşük, uzun ömürlü ve kağıt sıkıştırma derdi olmayan, kendini ispatlamış en makul modelin Brother MFC 1911w olduğunu öğrendim. Fiyat araştırmalarına başladım. İnternetten sipariş verecektim. İnternette 600TL ve üstü fiyatlara satılıyordu. O dönemde aldığım ekran görüntüleri aşağıda. 

Vatan Bilgisayar’ın kendi sitesinde 599TL’ye buldum. Ancak Vatan Bilgisayar Bahçeşehir Şubesine özel bir kampanya sayesinde fiyatın çok kısa süreliğine 549TL’ye düştüğünü öğrendim. Bu D10 Blok için bir fırsattı. Ben de D10 Blok adına bu fırsatı değerlendirdim.



Önümde iki seçenek vardı. Ya internetten pahalıya alacaktım. Kargo getirecekti ve ben de yorulmayacaktım. Ya da Bahçeşehir Vatan Bilgisayardan alıp taksiyle getirecektim.

Ben üçüncü bir seçenek yarattım: Vatan Bilgisayar’dan buraya kadar olan yokuş boyunca koca koliyi kucağımda taşıyarak hem taksiden tasarruf ettim. Hem de kampanyadan yararlandım. Böylece her yerde 600TL üzeri olan bu fotokopi makinasını D10 Blok’a 549TL’ye mal etmeyi başardım. Faturası ve ödeme dekontu aşağıdadır:


Bu makinanın şu anki fiyatı yaklaşık 5000TL Aidatlar benden sonra 2’ye katlanırken bu makinanın fiyatı 10 katına çıktı. O gün bu demirbaşı bloğa kazandırmasaydım, bugün bunu almak mümkün olmayacaktı. Üstelik bunu 60-70-80TLlik aidatlarla ve ek ödeme toplamadan aldım! 

Bu makina yıllardır D10 Blok'a hizmet veriyor ve piyasa değeri 10’a katlanmış. Şimdi bunun parasını benden mi tahsil edeceksiniz?

En çok neye yanıyorum biliyor musunuz? Bloğa tasarruf yaptırmak için o yokuşta koca koliyi kucağımda taşıdığıma yanıyorum. Ve sizleri vicdanınızla başbaşa bırakıyorum. Bir sonraki belge paylaşımı yazısında görüşmek üzere.

Önemli Not: Cihazın seri numarası bende mevcut. Başına birşey gelirse, çalınırsa bana haber vermeniz yeterli. Emniyet güçleri vasıtasıyla, çalanı da, çalıntı olarak alanı da buldurur bedelini ödetiriz.