SKANDAL FOTOĞRAFLAR! SAKIN KAÇIRMAYIN!

Yaşanan büyük skandal ve skandalın fotoğrafları aşağıdadır.

Lütfen detaylıca inceleyiniz! Fotoğrafları ve yazıyı harmanladım. Sonuna kadar okuyun ki skandalı kaçırmayın...

Bahçe aydınlatmalarımızın karpuzları yazın güneşten, kışın don havasından, dolu yağışından ve top oynayan çocuklardan dolayı hasar alıp, kırılıp parçalanıyordu. Bu yüzden hem şık, hem de sağlam bahçe aplikleriyle değiştirdim.

Yeni aplikleri ucuza bulabilmek için Karaköy'ün altını üstüne getirdim. Karaköy'de bir mağazadan ucuza almak yerine sokak sokak dolaşıp imalatçısını bulup çok daha ucuza aldım. Bu arada ben bunları taktıktan sonra D8 Blok da bizimki gibi aplikler aldı. Ama Karaköy'e gidemedikleri için aldıkları aplikleri bizden pahalıya aldıklarını duydum. Nereden kaça aldıklarını yöneticilerine sorarsınız artık... Bizimkinin faturası da aşağıda. 

Dandik plastik apliklerden almak yerine, doluya karşı dayanıklı, metal şapkalı, polikarbonat camlı ve döküm kelepçeli 6 adet aplik aldım. Metal aksamları ağır olduğu için çok ağır bir koliydi. Koliyi Karaköy'den Esenkent'e otobüsle getirdim. Uzun yıllar boyunca iş görsün, bir daha masraf çıkarmasın diye bu modeli seçtim.

Usta çağırdım. Usta bana "Tanesini 50TL'ye takarım, malzeme masrafı da size ait" dedi. Bir de üzerine KDV eklenecekti. Yani ben aplikleri aldığım paranın çok daha fazlasını montaja verecekmişim. Malzeme de hariçmiş. "Burası yaşlı emekli apartmanı, elimden geliyor, kendim takarım" dedim.

Bloğun merdiveni 2015'te malumunuz olduğu şekilde ortadan yok olmuştu. Ben de aplikleri takmak için evden kendi merdivenimi indirdim. Merdiven kısa kaldı. Neyzen'e gidip bloğumuza bahçede açık alanda kullanılabilecek 7+1 basamaklı yüksek merdiven aldım. Kalanları da onunla taktım. Bloğa da bir demirbaş daha kazandırdım.


Bunlara taktığım ampuller yıllarca ön cepheyi ışıl ışıl aydınlattı. Çünkü doğru ampulleri seçtim. Bu tür apliklere ağaçtan armut toplar gibi rastgele ampul alınmaz. Bunu bildiğim için doğru ampul seçimi yaptım. Taktıklarım yıllarca çalıştı. Ben yönetimi bıraktıktan sonra ise ampuller değiştirildi. Ama hatalı ampul seçimi nedeniyle artık ön cephemiz eskisi gibi ışıl ışıl değil. Üstelik ampuller hatalı seçildiği için sık sık bozulmaya başladı. Ampul dediğin 3-4 ayda bir değiştirilmez. Seçimi doğru yaparsan bir kere takarsın, yıllarca sorunsuz çalışır!

.
.

Akşam hava kararana kadar yetiştirdim. Hava kararırken hala merdiven üzerindeydim. Hatırlarsınız. Hava kararınca ön bahçe ışıl ışıl olmuştu.


Skandal bunun neresinde derseniz, ek ödeme toplamadan, ek yatırım bütçesi yapmadan 60-70-80TLlik kıptiyoz aidatlardan arttırarak hem bahçe aydınlatmalarını aldım. Hem de emeğimi ortaya koyup bloğu elektrikçi masrafı yapmaktan kurtardım. Üstelik bloğa bir de 7+1 basamaklı yüksek merdiven alıp demirbaşlara ekledim. 
Hani alışkınsınız ya başkalarının yönetimlerinde bol bol ek ödeme ödemeye. Ben ek ödeme toplamadan yapınca skandal oluyordur. Ondan ibra etmiyorsunuzdur herhalde!

Bu aşağıdaki de dün çektiğim fotoğraf. D10 Blok A Giriş'in önü. zifiri karanlık. Onca emeğime karşılık imza toplayarak darbe yapar gibi yönetimi değiştirdiniz. Üstüne ibra bile etmediniz. Ama aylardır 2 ampul alıp takamayan yönetimi 2 gün önce ibra edip yeniden seçtiniz.
BRAVO! KENDİ KARANLIĞINIZI KENDİNİZ YARATTINIZ!


İşte 3 fatura: 
1- Merdiven:

2- Bahçe Aplikleri:

3- Montajın faturası: Bedava takmamın cezası ibra edilmemek!

Not: Bir kişi arkamdan "fiş fatura bitti açığı var aylardır yayınlayamıyor" demiş. :) Bu yazı da ona yeni yıl hediyem olsun! :)