SKANDAL FOTOĞRAFLAR! SAKIN KAÇIRMAYIN!

Bloğa Gelen KAÇAK ELEKTRİK CEZASI!

D10BLOKTA KAÇAK ELEKTRİK OLMAMASINA RAĞMEN, birileri BANA ve D10 BLOK'a KAÇAK ELEKTRİK CEZASI ÖDETMEYE ÇALIŞTI! ŞİMDİ BU SKANDALIN BÜTÜN DETAYLARINI AŞAĞIYA SIRALI ŞEKİLDE YAZIYORUM. OLAYIN İÇ YÜZÜNÜ ANLAYABİLMEK İÇİN SONUNA KADAR OKUMANIZ GEREKİR:

Hatırlarsınız, 2017'de 1 kapıcı maaşını, Ocak 2018'de de D10Bloğun 2 Teknik Isı ödemesini cebimden yani şahsi banka hesabımdan ödemiştim. Yoksa borçlu daireler yüzünden bloğun ısısı kapanacaktı!

Bunu Panodan duyurdum. Duyurumdan hemen sonra, 10 Şubat 2018'de D10 Blok'un elektrik sayaçlarından biri, ne hikmetse kendiliğinden durmuş! Sayaç durur durmaz da BEDAŞ gelip "kaçak elektrik tutanağı" tutmuş! Bak sen şu işe! "Bozuk sayaç tutanağı" değil de "kaçak elektrik tutanağı" tutmuşlar!

Ama D10BLOKTA kaçak elektrik yoktu! Yani KAÇAK ELEKTRİĞİMİZ OLMAMASINA RAĞMEN birileri BANA ve D10 BLOK'a KAÇAK ELEKTRİK CEZASI ÖDETMEYE ÇALIŞTI!

2018'deki kapıcı beni uyardı. Kapıcı: "Ben daha önce elektrikçilik yaptım. Ama böyle şey görmedim. Sayaç bozulursa kaçak elektrik tutanağı tutulmaz. Bu işte bir gariplik var." dedi.

Ama kaçak tutanağında bizim abone numaramız var! Ve elektrik sayacımız da kendiliğinden durmuş! Böyle bir durumda siz yönetici olsanız ne yaparsınız? "Aman ceza büyümesin, kimse duymasın, hemen ödeyeyim" dersiniz! Ama bir de şunu düşünün: Nasılsa D10BLOK adına cebinden ödeyen biri var!

Bu durum rastlantı gibi durmuyordu! Ama eldeki tek tutanakta da bizim abone numaramızdan başka peşinden gidecek hiçbir bilgi yoktu! Sayaç seri numaramız ve işletme kodumuz bile tutanağa yazılmamış! Yani ödemekten başka çıkar yol yoktu! AMA BEN BU CEZADAN ŞÜPHELENDİM! ÖDEMEDİM! KENDİ İMKANLARIMLA, KENDİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİMLE BU İŞİN PEŞİNE DÜŞTÜM!

Araştırmalarım sonucunda BU CEZANIN BAŞKA BİR İLÇEDEKİ bir aboneye ait olduğunu öğrenince hemen Aydın Bey'i aradım. Kendisine "bloğun inşa döneminden kooperatif zamanından kalma bir ceza olabilir mi? İnşaat ve kooperatif döneminde bu isimde birileriyle çalıştınız mı?" diye sordum. Kendisi bilmediği için Esenkent'in kuruluşu döneminde görev almış, Esenkent'in eskilerinden olan birine ulaşmamı sağladı. 

Araştırmalarım sonucunda öğrendim ki;

-Bu ceza BAŞKA BİR İLÇEDEKİ BAŞKA BİR ABONEYE AİT!

-Bu abonenin ESENKENTLE ALAKASI YOK!

-Abonenin cezası DAHA FAZLAYMIŞ. Bir kısmını ödemiş. Geri kalanı da BİZİM ABONELİĞİMİZE TUTANAK TUTTURULARAK BİZE ÖDETİLMEYE ÇALIŞILMIŞ!

-BEDAŞA BAŞVURDUM VE SORUNU ÇÖZDÜM. ZAMANIM GİTTİ! EMEĞİM GİTTİ! AMA D10 BLOĞUN PARASI YANİ AİDATLARIMIZ GİTMEDİ!

-EĞER HATAYA DÜŞÜP BU CEZAYI ÖDESEYDİM, HEMEN BİRİLERİ ÇIKIP "BLOĞUN PARASINI BAŞKASINA PEŞKEŞ ÇEKTİ, BAŞKASININ CEZASINI ÖDEDİ" DİYECEKLERDİ! TUZAĞIN FARKINDA MISINIZ!?

GELELİM SORULARA:

1- BAŞKA BİR İLÇEDEKİ ABONENİN BİR KISMI ÖDENMİŞ CEZASININ KALAN KISMI NASIL OLDU DA BİZİM ABONELİĞİMİZE KAÇAK CEZASI TUTANAĞI OLARAK TUTULDU?

2- NASIL OLDU DA BAŞKA İLÇEDEKİ ABONENİN KAÇAK CEZASI BİZİM ABONE NUMARAMIZLA EŞLEŞTİRİLDİ?

3- NASIL OLUR DA KAÇAK TUTANAĞINDA SAYAÇ SERİ NUMARASI ve İŞLETME KODU OLMAZ?

4- NASIL OLUR DA SAYAÇ ANSIZIN DURDUĞU YERDE BOZULUR?

5- NASIL OLUR DA DURAN SAYACA "BOZUK SAYAÇ TUTANAĞI" TUTULMASI GEREKİRKEN "KAÇAK ELEKTRİK TUTANAĞI" TUTULUR?

6- MART 2016'DA BENİM DAİREMİN SAYACINA KİM NEDEN SU DÖKEREK SAYACI BOZUP 3 GÜN ELEKTRİKSİZ KALMAMA SEBEP OLDU?

7- OCAK 2016'DA kapıcı "Bir cızırtı sesi var" diye beni çağırdı. Hemen indim. Sesin kaynağını buldum. Bir komşumuzun panodaki sigortası erimiş ve alev almak üzereymiş. Blok yangının eşiğine gelmiş! Komşumuza haber verip sorunun kendi tesisatına ait olduğunu, kendi bildiği bir elektrikçiyi çağırmasını söyledim. Yolladığı elektrikçi KLEMENS VİDASININ GEVŞEMESİ YÜZÜNDEN YANGIN ÇIKMAK ÜZERE OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

8- BEN ŞUBAT BAŞINDA PANODAN D10 BLOK ADINA CEBİMDEN 3 ÖDEME YAPTIĞIMI DUYURUYORUM. ERTESİ HAFTA 10 ŞUBATTA D10 BLOK'A ve BANA O ZAMANIN PARASIYLA 1737 TL ÖDETTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR! 

9- BÜTÜN BUNLAR RASTLANTI MI?

BİR KONUYA DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTERİM:

2016'DA KLEMENS VİDASI GEVŞEDİĞİ İÇİN YANMAK ÜZERE OLAN A GİRİŞ PANOSU!

2016'DA SU DÖKÜLEREK BOZULAN DAİREMİN SAYACI A GİRİŞ PANOSUNDA!

2018'DE BOZULDUĞU İÇİN KAÇAK ELEKTRİK TUTANAĞI TUTULAN BLOK SAYACI A GİRİŞ PANOSUNDA!

2020'DE ÇIKAN YANGIN DA, A GİRİŞ PANOSUNDA ÇIKTI!

Bu kadar şey rastlantı olabilir mi? Size sadece şu kadarını söyleyeyim: YAZDIKLARIM, ÖĞRENDİKLERİMİN ve BİLDİKLERİMİN YANINDA HİÇ KALIR!

ŞİMDİ BAZI BELGELERİ BURADAN YAYINLIYORUM (İlgililerin isimlerini kapattım):

1-KAÇAK ELEKTRİK TUTANAĞI:

2-BEDAŞA BAŞVURUM SONUCU GELEN CEVAP VE BORÇ YOKTUR BELGELERİ :

3-A GİRİŞTEKİ KOMŞUMUZUN ERİMİŞ KAVRULMUŞ SİGORTASI: