SKANDAL FOTOĞRAFLAR! SAKIN KAÇIRMAYIN!

YÖNETİMİN HALA CEVAP VEREMEDİĞİ SORULAR!

Hatırlarsınız, D10 Blok'a aylar önce SGK'dan yüklü bir ceza gelmiş, ama D10Blok yönetimi bu konuda bize bilgi vermemişti. Aidat toplanmasına rağmen hiçbir icraat göremeyince şüphelenmiş, peşine düşmüş ve durumu öğrenip whatsapp durum mesajı paylaşımlarımla herkesin öğrenmesini sağlamıştım. Bizden gizledikleri SGK cezası 10.000TL'nin oldukça üzerinde bir cezaydı!. (Yanlış hatırlamıyorsam indirimsiz hali 17.000TL'ydi) Bu kadar ciddi ve ağır bir PARA CEZASI hakkında bize hiçbir bilgi vermediler.

Hatırlarsınız, son kapıcı bu sene Ocak ayında ücretsiz izne çıkarılmıştı. Temmuz'da da iş akdi sonlandırılmıştı. Aylardır kapıcı maaşı ve sgksı ödenmemesine rağmen 120-150-180TLlik aidatların HALA yetmemesi ve Ağustos ayında hane başı 50TL ek ödeme toplamaya kalkmaları sebebiyle YİNE ŞÜPHELENDİM!

Biraz araştırdım ve bazı duyumlar aldım. Bu sebeple yönetime soruyorum:

1) Ocakta ücretsiz izne çıkardığınız ve iş akdinin sona erdirilmesi beklenen kapıcının ücretsiz iznini MAYIS ayında iptal edip SGK'ya çalışıyor olarak bildirimde bulundunuz mu?

2) İş akdi Ocak ayında fiilen sona eren ve tazminatını topladığınız kapıcı için MAYIS ayına dair SGK primi ödediniz mi?

3) Eğer kapıcı için SGK MAYIS AYI primi ödediyseniz, kaç günlük bildirim yaptınız ve kaç günlük prim ödediniz?

4) Eğer MAYIS'ta kapıcıyı SGK'ya çalışıyor olarak gösterip prim ödediyseniz, SGK'ya bildirdiğiniz  MAYIS AYI çalışması karşılığında ne kadar maaş ödediniz?

5) Eğer Kapıcıyı MAYIS'ta SGKya çalışıyor gösterip, prim ve maaş ödediyseniz, bu ödemeleri hangi çalışmaya, hangi işe karşılık ödediniz? D10 Blok'ta cam çerçeve, hatta yerler bile silinmezken, hatta çöpümüzü bile kendimiz atarken, kapıcıya hangi işi yaptırdınız da böyle bir prim ve maaş ödeme durumunuz hasıl oldu?

6) Eğer yukarıdaki sorularım doğru duyumlara dayalıysa, yani bana aktarılan bilgiler doğruysa -ki SGK kayıtları 20 yıl sonra bile silinmez!- bu durumu bizlerden NEDEN GİZLEDİNİZ?

7) Son işten çıkarttığınız kapıcıya, kıdem ve ihbar tazminatı ve Ocak maaşının ücretli izne denk gelen kısmı dışında bir ek ödeme yaptınız mı? (Ocakta ücretli izni bitince ücretsiz izne çıktı, Ocak maaşı ve sgksı tam 1 aylık OLAMAZ!) Tekrar soruyorum: Kıdem ve ihbar tazminatı ve Ocak maaşının ücretli izne denk gelen kısmı DIŞINDA SON KAPICIYA HERHANGİ BİR EK ÖDEME YAPTINIZ MI?

8) Kapıcıya ücretsiz izinde olduğu Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz aylarına ilişkin herhangi bir maaş ödemesi yaptınız mı? Herhangi bir maddi yardım yaptınız mı?

9) Aidatları yettiremeyişinizi açıklayamama sebebiniz, yukarıdaki hususları kat maliklerine açıklayamayacak olmanız olabilir mi?

10) D10 Blok'un ilk kapıcısı, geçen sene D10Blok'u 10.000TLlik icraya vermişti. Ama uyuşmazlık tutarı aslen 2.000TL'ydi ve bu uyuşmazlığı iddia olmaktan çıkartıp kesinlik kılan hiçbir yargı kararı da YOK! ŞİMDİ YÖNETİME SORUYORUM: BU UYUŞMAZLIK KAPSAMINDA KAT MALİKLERİNDEN GİZLİ OLARAK söz konusu en eski ilk kapıcıya ya da avukatına HERHANGİ BİR ÖDEME YAPTINIZ MI? YAPTIYSANIZ NE KADAR YAPTINIZ?

11) Aidatları yettirememenizin sebebi, yukarıda sorduğum sorularla alakalı olabilir mi?

12) En başta yazdığım, biz kat maliklerinden gizlediğiniz ve benim ortaya çıkarttığım SGK cezası gibi, yukarıdaki sorularıma ilişkin aldığım duyumlar doğru mu?

13) Beni komşularımdan izole etme güdüsüyle "kapıcıyı başımıza o bela etti" diyerek beni karalama yoluna gidilmesindeki maksat, SGK cezası vb. şeyleri ortaya çıkartmamdan çekinilmesi mi?

14) Güneş balçıkla sıvanır mı?

Not: Okumayanlar için, daha önce ortaya çıkarttığım SGK cezası ile ilgili sorularımı da ekran görüntüsü olarak buraya ekliyorum: