SKANDAL FOTOĞRAFLAR! SAKIN KAÇIRMAYIN!

Demirbaş: Akülü Bahçe Çiti Budama Makinası Bosch AHS 55-20-Li Satın Alınması Hakkında

150. Adanın ortak kullandığı benzin motorlu bahçe çiti budama makinasının bozulduğu ve tamir edilmesi gerektiği söylenmişti. Bunu söyleyen 400TL'lik tamir masrafından bahsetmişti. Kabul etmeden önce her zaman olduğu gibi fayda maliyet analizi yapmaya karar verdim. Yaptığım araştırma ve analiz sonucunda benzin motorlu ve garantisi olmayan bu makinayı tamir etmenin sadece tamire uzun süre garanti verilecekse ve tamir maliyeti de düşükse mantıklı olacağı sonucuna ulaştım. Garanti için de tamirin faturalı yapılması gerekiyordu.

400TL tamir masrafını söyleyene bunu söyledim. Bana tamir masrafının 400TL'den 600TL'ye çıktığını söyledi. Tamirin neden bu kadar zamlandığını sordum. O da bana tamir masrafının zamlanmadığını, tamir ettirdiklerini, ancak bu sefer de başka bir parçasının bozulduğunu söyledi!

Benzin motorlu olandan bize hayır gelmeyeceğini anladım. Birkaç komşumuzla görüş alışverişinde bulunduk. D10 Blok için ayrı bir makina almanın ve başka bloklara da teslim etmemenin daha doğru olacağı noktasında hemfikir olduk.

Benzin motorlunun gürültüsü yaşlıları rahatsız ediyordu. Üstelik hem benzin hem de motor yağı masrafı vardı. Ağır ve hantal olması sebebiyle de kapıcı iş gücünden verimli yararlanamıyorduk. Akülü hafif ve sessiz bir bahçe çiti budama makinası almaya karar verdik.

Bauhaus-Koçtaş-Karaköy-Perşembe Pazarı ekseninde araştırırken hepsiburada.com sitesinde Bosch AHS 55-20-Li Akülü Çit Kesme Makinasının indirime girdiğini ve kargo bedava kampanyası olduğunu gördüm. Akülü ve şarj cihazıyla beraber satılan modelini 509,90TL'ye satın almayı başardım.

Not: Faturası ve dekontu aşağıdadır. Kargonun ne zaman geleceğini bilmediğim ve yönetim odasında yaşamadığım için teslimat adresi olan ev adresimi kapattım. Şüpheniz varsa lütfen orijinalini görmek isteyin, göstereyim.

Bugün aküsü ve şarj cihazıyla satılan emsal modelleri 3500-4000TL civarı. Bu cihazı bunca yıl kullandıktan sonra, fuzuli yapılmış bir masraf olarak gösterip parasını benden isteyecekmişsiniz. Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum!